ÄRZTE AGENTUR - Qerim SHKRELI
Gjermania, më në fund, NJEH Diplomat Shqiptare ( 02/2011)
 
 
                 MIRE SE ERDHET
NE BOTEN PERENDIMORE TE MJEKESISE,
  INXHINIERISE, STUDIMEVE E TE JETES
 
Agjencioni juaj i shërbimeve, për ndërmjetësimin në punë, specializim, studime, ngritje shkencore e profesionale të mjekëve, inxhinierëve, dentistëve, farmakologëve, veterinërëve, fizioterapeutëve, infermiereve e teknikëve medicinal, si dhe profesioneve dhe zanateve të ndryshme.
 
                                                      *  *  *
Urojmë e shpresojmë që përmes ndihmës tonë, të realizoni e plotësoni dëshirat, aspiratat, qëllimet tuaja dhe perspektiven tuaj në punë dhe në jetë! 
Në do të përpiqemi maksimalisht të ju shërbejmë me përgjegjësinë tonë të plotë, të jemi të hapur me ju dhe të plotësojmë maksimalisht, sipas mundësisë tonë, kërkesën tuaj!
Ne ju ofrojmë shërbime të ndryshme që kanë të bëjnë me marrëdhënie pune, biznesi, studime, ngritje profesionale e shkencore si dhe agjenci shërbimesh; udhëtimesh, turizmi, ndërmjetësim në shitblerje të pasurive të patundshme, makinave e makinerive industriale e të ndërtimit, si dhe transportet e tyre, anije, skafe, jetski... 
Për shumicën e shërbimeve të lartpërmendura, kemi përvoje rreth 20 vjeçare.
 Nuk hezitojmë të ju ndihmojmë në çdo lloj çështje që ka të bej me marrëdhëniet ndërkombëtare, por edhe atyre të brendshme!
 
                                                    **  **  **
Konkretisht jemi duke aplikuar një Projekt, duke shfrytëzuar mundësitë e punësimit të qytetareve që nuk jetojnë, ose nuk i përkasin Bashkësisë Evropianë. Ky Projekt konsiston, gjegjësisht mbështetet në Ligjin për të huaj, sipas Paragrafit:  § 10  BÄO, e që na mundëson, të shfrytëzojmë, nevojën e Gjermanisë dhe mungesat e kuadrove, si dhe gatishmërinë Gjermane, për të ndihmuar shtetet në zhvillim, në ngritjen dhe avancimin në shkencë e integrim. 
Që nga data 01.04.2012 hyni ne fuqi Ligji i Aprobacionit dhe, nga data 01.07.2012 edhe Ligji i Blukartes.
Aprobacioni, nenkupton barasvleresimin, gjegjesisht Nostrifikimi i Diplomes Shqiptare!
Kete te Drejt e gezojne ata mjekë, qe kane pervoje ne mjekesine e pergjitheshme dhe mund te deshmojne pervoje ne mjekesine emergjente dhe, te deshmojne kompenzimin e disa drejtimeve qe jane deficite ne plan-programin e studimeve, krahasuar me ato gjermane!
Perndryshe, secilit i takon Berufselaubnis dhe mundesia e pergatitjes per Aprobacion!
Pra ne punësojmë gjegjësisht dërgojmë në specializim mjekët dhe akademikët tjerë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Bosna e Hercegovina, Kroacia si dhe nga vendet tjera! Por edhe të atyre mjekëve  e inxhinierëve që kanë studiuar në vende të ndryshme të botës.
Normalisht që ndihmojmë, mjekët dhe kuadrot tjera edhe brenda për brenda Gjermanisë!
 
Se sa fitohet në Gjermani, në Kapitullin më poshtë janë ca të dhëna qe jane marrur nga Marburger Bund 2006 (për mjekët)
 
Rroga fillestare e mjekeve ndihmes, ne klinikat dhe spitalet komunale, variojne mes
  39.192 € ne vit, ne pjesen lindore, kurse 41.040 € ne vit, ne pjesen perendimore.
Mesatarja e rrogave te mjekeve ndihmes ne vit, varijon nga  38.796 € deri 43.066 € (ne lindje) dhe 42.210 € deri 52.200 € (ne perendim).
Specialistet, ne veri fitojne, mes  50.694 € dhe 60.888 € ne vit, ne veri.
Kurse ne veri, mes 55.200 € dhe 66.600 € ne perendim.
Edhe klinikat private, ketu variojne dhe nuk devijojne shume, nga keto tarifa.
Mjeket qe kane pervoje pune dhe mund te deshmojne, kane rroga me te larta. Dhe ata mjekë qe bejne aprobacionin, u lind e drejta ne njohjen e Pervojes, gje qe ndikon direkt ne nje rroge me te larte, sipas Tarifave 1-6 te mjekeve ne specializim!
 
 Sa ngelin neto?
 
Perllogaritjet mund të i bnëi nsëe klikoni në linkun më poshtë, spiegel.de... (me ngjyre blu)
Per kjo varet nga shume faktore, sic jane:
Nese jeni i/e martuar, keni apo nuk keni femije, sa femije keni, jeni i krishtere dhe beheni anetar i kishes, apo jo. Pra keta dhe ca faktore eventual tjere percaktojne nivelin e klases se tatimeve.
Kostoja e jetes ne Gjermani eshte me e ulet, se sa ne shtetet tjera te Bashkimit Europian.
Por edhe ne Gjermani, kostoja e jetes ndryshon nga Bundeslandi ne Bundesland, por edhe nga Qyteti dhe vendbanimi.
 Keto tarifa (Rrogat) jane te rregulluar me ligj ne Gjermani dhe kane mbrojteje te rrept ligjore. 
 
SHËRBIMET TONA PËR MJEKËT, JANË FALAS!
  
                             G J U H A
Risi:
Kemi hapur Shkolle per Gjuhe edhe ne Hof-Gjermani
 
Mjekë të nderuar, që të ju dalim sado pak në ndihmë, në Prishtinë në zyrën tonë, në Prizren tek Univerziteti Struga (përball stacionit të autobusëve) në Gjilan (ndërtesa e mjekësisë familjare) ne Pejë (në sallën e mbëledhjeve të mëngjesit) në Mitrovicë ( sallën e spitalit të qytetit) dhe në Shkup ne zyrën tonë, kemi hapur kursin e gjuhës gjermane falas për ju.
Jemi në kërkim të mësuesëve të gjermanishtes dhe objekteve në Ferizaj, Gjakovë, Tetovë, Gostivarë, Gjirokaster, Berat, Vlorë, Shkodër, Bajramcurr e Kukës.
 
                    K U S H T E T
 
Kushti i pare dhe me i rendesishem eshte, njohja e gjuhes. Per interviste dhe per aplikim per marrjen e vizes se punes dhe lejes se punes, nevoitet njohja e gjuhes, me se paku, niveli B2. Dhe me vone duhen edhe dokumenta plotesuese, sic jane; kliko ketu.
Sa me mire qe kandidatet e njohin gjuhen, aq me mire sistemohen dhe me te lehte e kane.
Zakonisht, ne momentin e prezantimit te mjekeve neper klinika, nuk na i kane kerkuar dokumentat, apo diplomen. E vetmja gje ka qene, biseda dhe VERIFIKIMI I NJIHJES SE GJUHES.
Kemi pasur raste qe kandidatet qe e njofin mire gjuhen, kane filluar te punojne, akoma pa e marrur lejen dhe vizen e punes dhe, gjate kesaj kohe, i kemi rrgulluar dokumentat.
Pra po e ritheksoj se, gjuha eshte kushti vendimtar dhe primar.
Pas prezantimit, behet kontrata ne mes te aplikantit/tes dhe klinikes dhe me kete kontrate ne bejme kompletimin e dokumentave per Lejen e ushtrimit te profesionit dhe lejen e punes, qe zgjat zakonisht 4 deri 6 jave.
Ne bejme edhe perkthimin e dokumentave tuej ne gjuhen gjermane. keshtu qe ju  lusim te mos i perktheni jasht gjermanise, ngaqe ato nuk njifen dhe beni shpenzime kot.
Gjate gjithe ecurise se prezantimit dhe rregullimit te dokumentave, Agjencia jone eshte ne sherbim te juajin dhe per ju nuk ka asnje lloj shpenzimi, pra te gjitha jane FALAS.
Kandidatet qe po e flasin mire gjuhen, zakonisht po i sistemojme ne pjeset jug-perendimore te vendit.
Per hollesi dhe informata tjera, ju lutem, drejtohuni permes E-Mailit, ose ke zyrat tona.
 
                                             *           *
                    *
                   HOSPITIMET
 
Duke filluar nga muaji mars i Vitit 2011, kemi sjallur ne Gjermani disa grupe mjekesh, per interviste, por edhe per hospitim disa ditor e deri ne kater jave. Sidomos atyre kandidateve qe nuk e njofin mire gjuhen, kjo forme e hospitimit, u ka bere shume mire dhe, pervec kesaj, kemi raste qe, gjate hospitimit mjeket edhe kane bere kontrata pune. Sic duket, forma me e volitshme per te u njohur mjeku me kliniken, personelin, qytetin dhe klinika per te njohur kandidatin, po del kjo e hospitimit.
Nje grup qe ka filluar dhe eshte akoma ne hospitim, ne Asklepios Goslar ( 9 Kandidate ) ne Asklepios Pasewalk ( 3 Kandidate ) ne Perlenberg ( 3 Kandidate ) ne Wisbaden ( 1 kandidat) ne Wittlich - St. Elisbeth Klinik (1 kandidat) ne Bad Lauterberg - Dietklinik (2 kandidate) ne Bad Herzfeld - Rhön Klinik ( 3 kandidate ) ne Gelsenkirchen Pediatri ( 1 kandidat ) ne Bilefeld-Vlotho ne Seebruch Rehaklinike ( 2 kandidate ) Ne  Libenburg - Klinike Neuropsihiatrike ( 1 kandidat ) ne Mannheim ( 1 kandidat ) ne Bingen ( 1 kandidat ) ne Ellwangen ( 2 Kandidatë ) ne Pforzheim ( 2 Kandidat ) ne ne Seesen- Asklepios ( 2 Kandidate ) ne München ( 2 Kandidate ) ne Göttingen ( 1 Kandidat ) ne Hanover ( 1 Kandidat ) ne Celle ( 2 Kandidate)  etj. Nga keto grupe kemi deri tani 7 kandidat qe vec kane siguruar vendin e punes edhe pse nuk jene akoma gati me gjuhen. Dhe pasi te perfundojne B2 do te vijne direkt ne vendin e punes. Por me siguri do te kete lidhje kontratash edhe te mjekeve qe jane momentalisht duke hospituar. Pra, interesi eshte i shumefisht, e para po njifen mes veti, e dyta, po e ushtrojne gjuhen dhe po e heqin friken, e treta po praktikohen ne zanat dhe shume elemente tjera pozitive...
Shenimet e siperpermendura i takojne vitit 2011.
Viti 2012 e deri ne Maj te Vitit 2013, kemi sistemuar mbi 500 Kandidatë te profileve te ndryshme dhe mbi 30 Studente!
 
 
Faleminderit për vizitën tuaj!
 
Ne shpresojmë e dëshirojmë, të na vizitoni prap. Padyshim, ju presin befasi të reja e të këndshme në projektet tona, tani e në të ardhmen...
 
Me respekt
 
Shkreli i Juaj
Homepage
zur Verfügung gestellt
von Vistaprint